Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkové koláče

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KYNUTÉ 1/2kg hladké špaldové mouky, 250g másla, 1 malá sklenička pomerančového džemu, 5 meruněk, 1 celé vejce, 1 bílek, 1 žloutek, asi 1 dl vlažného mléka, 40g droždí, 1 prdopeč, 1 lžíce cukru, špetka soli, hladká špaldová mouka na vál; Náplň: 300g měkkého tučného tvarohu, 100g moučkového cukru, 1 vejce, 3 lžíce smetany Tvaroh rozmícháme s cukrem, smetanou a žloutkem na hladký krém, vmícháme tuhý sníh z bílku. Droždí, lžíci cukru a mouky rozmícháme ve vlažném mléce a na teplém místě necháme vzejít. Smícháme mouku s prdopeč, přidáme změklé máslo, vejce a špetku soli, přilijeme kvásek a zaděláme vláčné těsto (podle potřeby můžeme přilít mléko). Těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát a kulatou formičkou vykrojíme koláčky. Přendáme je na plech s pečícím papírem a do každého koláčku uděláme důlek, naplníme tvarohovou náplní a doprostřed dáme kousek meruňky. Upečeme dorůžova na 170°C. Ještě teplé koláčky přelijeme ohřátým horkým pomerančovým džemem a necháme prochladnout. HRNKOVÝ - na 2 koláčové formy nebo 1 plech 800g meruněk, 1 hrnek hrubé špald. mouky, 1 hrnek polohrubé špald. mouky, 1 hrnek krystalu, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 1 vejce, 5 lžic strouhanky, 1/2 sáčku prdopeč, tuk na vymazání a jemně mleté piškoty na vysypání forem (nebo plechu), moučkový cukr na posyp Obě mouky smícháme s cukrem a prdopeč, přidáme vejce, přilijeme mléko a olej a umícháme těsto co připomíná hustou kaši. Rozetřeme ho do dvou vymazaných a vysypaných forem (nebo plechu), rozložíme půlky meruněk (řeznou stranou nahoru) a posypeme nejdřív strouhankou, pak moučkovým cukrem (podle kyselosti meruněk). Upečeme dozlatova na 160°C. */ Část mouky můžeme nahradit kokosem nebo drcenými ořechy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!