Domácí vídeňská bábovka
45
4
6
Na pomoučeném válu vyválejte z těsta čtvercový plát 40x40 cm (případně 2 menší) a posypte ho skoro celý strouhankou. Měsíčky meruněk na těsto rozdělte v pruzích, střídavě s fíky, rozkrájenými na kostičky. Pak posypte sušenými třešněmi (nebo rozinkami) namočenými v likéru a na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky. Ještě posypte vanilkovým cukrem a mletou skořicí, pak směrem od sebe zarolujte. Oba konce založte, přendejte na plech s pečícím papírem, potřete žloutkem prošlehaným v mléce a pečte cca 25 minut na 200°C. Vychladlý pocukrujte moučkovým cukrem a rozkrájejte, na každý kousek dejte lísteček máty (meduňky) a na talířku přidejte kopeček šlehačky.