Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňkový křehký koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z mouky, moučk.cukru, másla, vejce a jogurtu vypracujeme hladké těsto, zabalímne ho do fólie a dáme na 30 minut odpočinout do chladu. Ze 2/3 těsta rozválíme tenký kulatý plát, kterým vyložíme koláčovou formu o velikosti 30 cm. Těsto propícháme vidličkou a předpečeme 15 minut při 180°. Meruňky rozpůlíme, z mléka krupic.cukru, vanilk.cukru a pudink.prášku uvaříme pudink. Polovinu horkého pudinku nalijeme na teplý korpus a rozložíme na něj půlky meruněk. Povrch potřeme druhou polovinou krému a na něj položíme rozválené zbylé těsto,do kterého jsme pomocí ozdobného válečku vykrojili mřížku. (Mřížku vytvoříme i tak, že těsto rozkrájíme na proužky a ty do ní pak poskládáme).Koláč dopékáme asi 20 minut při 180°.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!