Omyté kuře naporcujeme; houby očistíme, rozkrájíme a osmahneme na 2 lžičkách másla, zatím odložíme. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, v hrnci rozpálíme zbylé máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Potom přidáme porce kuřete a opečeme je dorůžova. podlijeme drůbežím vývarem (nebo vodou), osolíme a dusíme doměkka asi 50minut. Během dušení maso přeléváme podle potřeby výpekem, případně je můžeme ještě podlít. Ke konci necháme vysmahnout, přidáme pepř a petrželku, znovu mírně podlijeme a vaříme ještě cca 10 minut. Maso vyjmeme z výpeku - ten pak zaprášíme moukou, kterou necháme za stálého míchání zrůžovět. Zalijeme smetanou, prošleháme a 10 minut vaříme při mírné teplotě. Nakonec dáme do omáčky opečené houby a porce kuřete.