Pro 4 osoby: 16 ks placiček 120g instantní žluté polenty, 300 ml horké vody, 1/2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 1 lžička jedlé sody, 2 lžíce mléka, 4 lžíce bílého jogurtu, 25g másla, 1 vejce Salsa: 3 červené papriky, 1 velká cibule, chilli dle chuti, mořská sůl, 2 lžičky octa Balsamico di Modena, 3 lžíce extra panenského olivového oleje Sasso, bazalka, oregano, 200g sýra Feta Papriky rozkrojíme, odstraníme jádřinec a slupkou navrch položíme na plech na alobal. Cibuli oloupeme a nakrájime na silnější kolečka. Zeleninu ugrilujeme (200°C v troubě na grilu), až se na paprikách začnou dělat černé puchýřky. V míse přikryjeme folií nebo poklicí, aby se papriky zapařily, a pak slupku lehce sloupneme. Cibuli i papriky nakrájíme na malé kostičky, přidáme bylinky, chilli, sůl, ocet a olej. Smícháme a dáme vychladit. Polentu v míse zalejeme horkou vodou a dobře promícháme. Přidáme sůl, cukr, sodu, vejce, jogurt, mléko i máslo a dobře promícháme. Mlékem případně regulujeme hustotu směsi tak, aby šla nalít na pánev. Placičky smažíme na máslem vytřené pánvi s hrubším dnem asi 1 minutu po každé straně až zezlátnou. Teplé placičky zasypeme salsou se zeleniny a nakrájeným sýrem Feta.