Maso (500 až 600 g) nakrájet na kostky, cibule (3) nadrobno, rýži (300 až 350 g) zvlášť uvařit v osolené vodě. Šunku (120 g) nakrájet na kostičky, nastrouhat sýr (dle chuti na posypání), utřít česnek (stroužek). Na třech lžících sádla (nebo 80 g rozpečené slaniny) lehce osmahnout cibuli a maso, posypat lžičkou papriky, přidat sůl, špetku kmínu, česnek, zamíchat a mírně podlít. Dusit asi do poloměkka, nechat šťávu vysmažit na tuku, zaprášit lžící mouky (kdo má rád hustší, může i dvěma lžícemi), zamíchat a zasmahnout, znovu podlít vývarem, přidat špetku majoránky a dodusit doměkka. Na talíř se vařená rýže klade dokola a doprostřed patří guláš. Rýži pokapat kečupem, guláš posypat šunkou a sýrem.