Staňte se našimi fanoušky na:

Mikuláš, anděl a čert

Autor receptu: Sůl nad zlato (206 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • burské oříšky
  • badyán
  • jablko
  • meruňky (sušené)
  • cukrová rýže
  • rozinky

Pracovní postup:

  1. Čerta uděláme z pěkného červeného jablíčka. Na přepůlené párátko napíchneme rozinku a vpíchneme ji do jablíčka jako oči a pusu.
  2. Do buráku zapíchneme párátko a připevníme ho mezi oči čerta jako nos. Rohy uděláme ze dvou párátek, na které navlékneme rozinky. Uši budou ze sušených meruněk nebo švestek.
  3. V malém kastrůlku na vařiči pomalu roztavíme cukr do tekutého stavu na karamel a polijeme hlavičku čerta. Tu hned posypeme čokoládovou rýží a tak vzniknou vlasy čerta.
  4. Podobně uděláme i anděla, jen vynecháme velký oříškový nos (burák). Z karamelu a bílé cukrové rýže budou vlasy anděla, hvězdičku z badyánu přilepíme také karamelem.
  5. Další jablíčko obrátíme světlejší stranou k sobě a ozdobíme do podoby Mikuláše s nosem z buráku, rozinkovýma očima a bílým posypem vlasů. Jako uši připíchneme po stranách sušené meruňky. Potom vyměříme obvod hlavy Mikuláše a z papíru vystřihneme špičatou čepici - mitru. Na jedné straně ji slepíme a dopředu namalujeme kříž.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sůl nad zlato |7. listopadu 2016
Pefektní způsob jak zabavit děti i babičku :-)). Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!