Staňte se našimi fanoušky na:

Mikulášská holínka, plněná

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukrové kvítky
  • čokoládové ozdoby
  • potravinářské barvy
  • 250 g cukru moučka
  • 400 g marcipánu (jemný, surový)

Pracovní postup:

Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem. Čtvrtinu hmoty dáme stranou. Ze zbytku vytvarujeme plastickou holínku a až na asi 2,5 cm široký okraj namalujeme červenou potravinářskou barvou, necháme úplně zaschnout. Zbylý marcipán rozdělíme a vymodelujeme malé balíčky, každý namalujeme jinou barvou a necháme uschnout. Holínku naplníme balíčky a ozdobíme cukrovými kvítky. Na náplně můžeme použít i dekorační čokoládové lístky nebo ozdoby na pečivo. Holínka může sloužit jako mikulášská dekorace nebo dárek - zabalíme ji do celofánu a převážeme mašlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JIHOR |1. prosince 2015
To je asi docela náročné na přípravu, ale určitě se líbí. Možná zkusím nejdřív "nanečisto", abych si neuřízla ostudu :-))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!