Zadělávané jehněčí
60
2
2
Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, necháme prosáknout, pak promneme. Přidáme mleté maso, vejce, mouku, pepř, rozetřený česnek, sůl a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme 8 malých tenkých řízků, potřeme je olejem, vložíme do rozehřátého grilu na rošt potřený olejem a grilujeme 3 minuty. Pak je obrátíme, opět potřeme olejem a grilujeme stejnou dobu. V kontaktním grilu pečeme řízky při vysokém záhřevu 2 minuty. Mezitím na oleji zpěníme cibule nakrájené na tenká kolečka, přidáme drobně nakrájenou kapii, usekané feferonky (chilli), kečup, pepř, sůl a krátce podusíme. Přidáme grilované řízky a prohřejeme je. Podáváme s rýží.