Staňte se našimi fanoušky na:

Mořská štika s paprikami

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mořské štiky necháme rozmrazit, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a 2 lžícemi rozpuštěného másla. Potom je uložíme asi na 10 minut do chladu odležet. Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a touto směsí odleželé rybí maso lehce poprášíme. Na pánvi rozehřejeme olej a po obou stranách na něm ryby dozlatova opečeme. Pak je vyjmeme a do výpeku přidáme lžíci másla, sardelovou pastu a zamícháme. Do této směsi přidáme nakrájené papriky a krátce podusíme. Ryby rozdělíme na talíře, obložíme paprikami, ozdobíme plátky citronu a čerstvou petrželkou. Podáváme s bramborami (vařené,pečené) a můžeme je ještě pokapat ochuceným výpekem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!