Marinádu připravíme z oleje, česneku, chilli papričky, provensálského koření a majoránky a necháme do druhého dne v dobře uzavřené láhvi. Pak v ní vykostěné maso macerujeme 2-3 hodiny v chladu, marinované maso pak osolíme nakrájíme na menší kousky a na suché pánvi opékáme. Hned jak se filety zatáhnou, zmírníme oheň a dál opékáme ze všech stran. Hotového mořského ďasa, necháme v teple a do pánve nalijeme smetanu, přidáme zbytek oliv, trochu provensálského koření a krátce povaříme. Vrátíme maso do sosu, pokropíme vínem a opepříme. Velmi dobrá příloha jsou opečené brambory. OPEČENÉ BRAMBORY - PŘÍLOHA: 400-500g brambor, černé olivy, olivový olej, rozmarýn, jarní cibulka, mletý pepř, sůl Omyté brambory vaříme ve slupce, ve slané vodě asi 10-15 minut podle velikosti. Potom je nakrájíme na menší kousky, rozložíme je na plech s pečícím papírem, pokropeném olivovým olejem, posypeme rozmarýnem, nakrájenými olivami a na drobno nasekanou jarní cibulkou. Osolíme, opepříme a pečeme dokud nejsou brambory křupavé.