Pro 4 osoby budeme potřebovat: 200g těstovin (motýlci), 150g tuňáka v oleji, 100g sterilované kukuřice, 1 červenou kapii, 1 malou červenou cibuli, 1/2 hlávky ledového salátu (nemusí být) ZÁLIVKA: 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, 1 lžičku dijonské hořčice, 1/2 lžičky cukru, sůl a pepř dle chuti Těstoviny uvaříme dle návodu, slijeme je a v cedníku propláchneme studenou vodou. Připravíme si zálivku - do salátové mísy dáme olej, ocet, hořčici a cukr a důkladně promícháme až získáme hladkou emulzi. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivku promícháme s okapanými těstovinami, přidáme tuňáka, kukuřici, nakrájenou kapii a ozdobíme kolečky cibule. Salát (který by měl mít pokojovou teplotu) můžeme podávat na míse vyložené listy ledového salátu.