Staňte se našimi fanoušky na:

Moučník s karamelovým Salkem a mandlemi

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z konzervy karamelového Salka si odložíme stranou 2 velké lžíce, zbytek ušleháme s vejci a 2 lžícemi rumu. K prošlehané směsi přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem, nalijeme do menší kulaté formy vyložené pečícím papírem a pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 35 minut. Ohřejeme 50 ml mléka, smícháme ho s 1 lžící rumu a odloženým Salkem. Mandlové lupínky lehce opražíme na suché pánvi tak, aby byly lehce nazlátlé. Upečený horký moučník hustě propícháme jehlou na špízy a ihned polijeme připravenou mléčnou polevou. Na povrchu posypeme opraženými lupínky. Před podáváním necháme asi 2 hodiny odležet v chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kockaviky |3. listopadu 2013
to bude dobrota,vyzkouším Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
Aidel |3. června 2013
Super :-) Odpovědět
Lucinka |3. června 2013
Vypadá moc dobře :) Odpovědět
Anna1960 |3. června 2013
vypadá úžasně Odpovědět
Sofii |2. června 2013
Děkuji všem :-))) Odpovědět
miuka |2. června 2013
ten také vypadá dobře. vyzkouším. Odpovědět
martinnatr |2. června 2013
uložím Odpovědět
PF*13 |2. června 2013
to je krása Odpovědět
Mona22 |2. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!