Mramorovaný korpus: Bílky ušleháme s půlkou cukru.Potom ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru. Přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva, kdo chce může i vanilkový cukr. Opatrně, ale důkladně smícháme s ušlehanými bílky. Třetinu těsta oddělím do jiné mísy a obarvíme kakaem. Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Nešlehat celá vejce, protože pak není dort tak nadýchaný! Krém: Uvaříme si čokoládový pudink z 0,4l mléka. Necháme vychladit v hrnku nebo mističce, přikryté mikrotenem, aby se neudělal škraloup. Změklé máslo utřeme s cukrem s kakaem a po částech pak do něj vmícháme vychladlý pudink. Vymícháme dohladka. Nakonec: Vychladlý korpus pokapeme rumovým aromatem, potřeme rybízovou marmeládou, na to rozetřeme čokoládový krém a posypeme nastrouhanou čokoládou. TIP: Je lepší buchtu nechat uležet přes noc. Má mnohem lepší a výraznější chuť po uležení. Dobrou chuť.:-)