Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Tvaroh smíchejte se změklým máslem, cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné směsi. Do těsta opatrně vmíchejte sníh. Na tmavou část těsta smíchejte v míse kakao s 2 lžícemi rumu a trochou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte. Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Špejlí a nebo třeba obrácenou částí lžíce těsto ve formě promíchneme, aby se vytvořilo mramorování. Bábovku pečeme asi 45 minut na 170 °C.