Staňte se našimi fanoušky na:

Mramorovo tvarohová bábovka

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oddělte bílky od žloutků a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Tvaroh smíchejte se změklým máslem, cukrem a ke směsi postupně přidávejte žloutky. Smíchejte hladkou a polohrubou mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva a poté směs postupně po lžících přidávejte k vaječné směsi. Do těsta opatrně vmíchejte sníh. Na tmavou část těsta smíchejte v míse kakao s 2 lžícemi rumu a trochou vody. Přidejte třetinu těsta a promíchejte. Formu vymažte máslem, vysypte hrubou moukou a vlijte do ní část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbytek těsta světlého. Špejlí a nebo třeba obrácenou částí lžíce těsto ve formě promíchneme, aby se vytvořilo mramorování. Bábovku pečeme asi 45 minut na 170 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |10. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |8. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
SimoneckaC |5. ledna 2015
Děkuji :-) Odpovědět
pinkchihuahua|5. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!