Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Máslo utřeme s cukrem do krému, pak přidáme vanilkovou dřeň, žloutky, citronovou šťávu i kůru, dobře promícháme. Nakonec do hmoty vmícháme tvaroh s krupicí a vanilkovým pudinkem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do směsi. Z těsta odebereme 1/3 a vmícháme do ní tekutou čokoládu, kakao a instatní kávu. Z kakaového těsta odebereme 4 lžíce na pozdější použití, zbytkem naplníme tukem vymazanou rozevírací formu (∅ 26cm) a nahoru natřeme světlou část těsta. Odložené kakaové těsto dáme do sáčku, odstříhneme roh a těsto nastříkáme na koláč, pak vidličkou těsto "mramorujeme". Pečeme 35-40 minut na 220°C a pak teplotu snížíme na 180°C a dopékáme dalších 25-30 minut. Podle potřeby můžeme koláč přikrýt kouskem alobalu. Upečený vyndáme a necháme vychladnout.