Staňte se našimi fanoušky na:

Mražený krém s bílým rybízem

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V kastrůlku smícháme vodu s krupicovým a hroznovým cukrem a přivedeme k varu. Ze směsi oddělíme třetinu, necháme ji mírně zchladnout, přilijeme ji k syrovým žloutkům a dobře rozmícháme. Žloutkovou směs přilijeme ke zbylé teplé cukrové směsi a znovu důkladně promícháme (chceme-li si být jistější, že hmota dobře ztuhne, můžeme ji ještě na chvilku ponořit i s nádobou do horké vodní lázně a zahřát, ale ne moc, aby se žloutky nesrazily). Takto připravenou směs stále šleháme, dokud nevychladne. Smetanu vyšleháme ne zcela do tuha (ale musí být pevná) a zlehka ji vmícháme do vychladlé žloutkové hmoty. Vhodnou formu (například na srnčí hřbet) vyložíme mikrotenovou fólií, naplníme ji připravenou hmotou, vložíme do mrazničky a necháme zamrazit nejlépe do druhého dne. Před podáváním mražený krém necháme asi 10 - 15 minut povolit při pokojové teplotě, nakrájíme ho na řezy, rozdělíme na dezertní talířky, ozdobíme kuličkami bílého rybízu a podáváme. Rybíz můžete přidat i přímo do šlehačkové hmoty, těsně předtím, než ji naplníte do formy a dáte zamrazit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |7. července 2013
mňam Odpovědět
monika81v |14. května 2013
přidávám do oblíbených Odpovědět
monika81v |14. května 2013
dobrůtka Odpovědět
A |14. května 2013
hm , dobrota Odpovědět
miuka |13. května 2013
konečně také nějaký recept, kde se využije bílý rybíz Odpovědět
Michi |13. května 2013
jen sehnat ten bílý rybíz :) Odpovědět
Barakuda |12. května 2013
Dobrý tip na léto Odpovědět
michka |12. května 2013
:-) Odpovědět
A |12. května 2013
chtěla bych ochutnat Odpovědět
jebik|2. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!