Staňte se našimi fanoušky na:

Mrkvová marmeláda

Autor receptu: Viktorie Procházková (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • i s kůrou, 4 ks citron
  • 1,5 kg cukr krystal
  • čerstvá, 1 kg mrkev

Pracovní postup:

Mrkev necháme do měkka uvařit v mírně osolené vodě. Potom scedíme, necháme okapat a rozemeleme na masovém strojku společně s nakrájeným, dobře omytým citrónem bez pecek. Vše dáme potom do kastrolu, podlijeme menším množstvím vody a prohřejeme mírným varem. Pak přidáme po částech cukr a za stálého míchání zahušťujeme do potřebné konzistence. Ještě horké plníme do sklenic.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |12. listopadu 2014
ZKUSÍM Odpovědět
Maja.Zadrapova |5. července 2013
zajímavé ;) Odpovědět
PetulkaH |5. července 2013
super nápad,uloženo Odpovědět
kuchticek |4. července 2013
neobvyklé Odpovědět
Márč |2. července 2013
To se mi hodí, teď už vím, co s přebytečnou mrkví udělám, mooooc díky, ukládám....:-) Odpovědět
b* |2. července 2013
díky za dobrý tip Odpovědět
wieruska |2. července 2013
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!