S celerem a ořechy 500g mrkve, 150g celeru, 2 lžíce majonézy, 1 bílý jogurt, 1 jablko, citr. šťáva, cukr, sůl, 50g ořechů Majonézu smícháme s jogurtem. Mrkev, celer a jablko nastrouháme a všechno promícháme, osolíme a ochutíme citronovou šťávou a cukrem. Nakonec zasypeme strouhanými ořechy. S křenem 400g mrkve, 4 lžíce citronové šťávy, špetka cukru, mletý pepř, sůl, 1/2 kelímku bílého jogurtu, 1-2 lžičky strouhaného křenu, na špičku nože pikantní hořčice, petrželka Mrkev nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou a promícháme. Osolíme a opepříme, dochutíme špetkou cukru, znova promícháme a necháme asi 30 minut v chladu odležet. Na zálivku připravíme jogurt s křenem, hořčicí, solí, pepřem a sekanou petrželkou. Vychlazenou mrkev rozdělíme na talíře a zalijeme zálivkou.