Staňte se našimi fanoušky na:

Muculinky živáňská

Autor receptu: mucule (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Potřebujeme velký plech do trouby s vysokým okrajem. + Nejprve si připravíme marinádu. Olej zamícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámané bobkové listy. + Maso nakrájíme na plátky, ty naklepeme, jenom trochu a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3 – 4 cm. Pak maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu. Do pekáče skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a to pořád opakovat, skládáme do dlouhých řad, do pekáče se vejde cca 5 dlouhých řad. Maso prostě nacpeme všude kde se dá – s cibulí a slaninou Ale pozor – musí být nastojato. Zbytek nálevu nalijeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150°C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hod. Nepodlévám. Pojídáme s chlebem. Omlouvám se, až budu opět tuto živáňku dělat, vyfotím a přidám foto.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

janaskubal |31. srpna 2013
Tak ji můžete smazat, když nepatří k Vašemu receptu. Odpovědět
Hanina |31. srpna 2013
asi porce pro větší slávu, 1* Odpovědět
planeta |15. května 2013
rychlé a hlavně dobré Odpovědět
eviti |14. května 2013
fotka vypadá výborně - určitě jídlo vyzkouším Odpovědět
mucule|15. května 2013
Omlouvám se, ještě jsem své foto nepřidala, nemohu fotku nikde doma najít (ale někde mrška určitě je). Fotografie, která je "kýmsi" přidána, neodpovídá Muculinky živáňské. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!