Staňte se našimi fanoušky na:

Musaka z kedlubny

Autor receptu: Olina.olga (333 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Maso nakrájíme na malé kousíčky a umeleme. 40 g másla si rozehřejeme a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme. Pak osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku a zamícháme. Do vychladlého masa vmícháme žloutek a sníh z bílků. Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme si máslo, osmahneme na něm druhou nadrobno nasekanou cibuli, přidáme kedlubnu a smažíme, dokud kedlubna nezměkne. Dle potřeby doléváme vodou. Zapékací mísu vymažeme a skládáme vrstvu kedlubny, vrstvu masa a každou vrstvu polijeme trochou smetany. Navrch naskládáme oloupaná a na kolečka nakrájená rajčata. V troubě předehřáté na 200 ˚C pečeme asi 35 minut. Když rajčata změknou, přelijeme musaku smetanou smíchanou s mlékem a vrátíme do trouby. Takto pečeme ještě pár minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!