Švýcarky
100
7
7
Ovesné vločky, nasekané ořechy a oříšky, sezam, lněné semínko a mandlové plátky dáme na pánev a za stálého míchání necháme chvíli restovat. Směs musí jen jemně zrůžovět a zavonět. Vločky vypneme a přesypeme je do mísy, přidáme k nim brusinky, rozinky a nakrájené meruňky. Do pánve dáme máslo, hnědý cukr, med a javorový sirup. Zahříváme a mícháme, až se vše spojí a utvoří se bělavá hmota. Pánev vypneme a směs přidáme k vločkám, dobře promícháme a rozprostřeme do čtvercové misky, vyložené papírem na pečení. Povrch srovnáme a dobře umačkáme. Necháme asi 1 hodinu ztuhnout. Po této době nakrájíme na stejnoměrné tyčinky. Skladujeme je ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhly.