Vídeňský guláš s klobásou
100
5
9
Na pánvičku dáme lžíci sádla a cukr a upražíme tmavší karamel. Maso pokrájíme na kosíky a přidáme je k vyškvařeným kostičkám špeku a na nich osmažené cibuli. Trochu prochladlý karamel zakápneme lžící vařící vody. Pozor - když je karamel horký, rád a nepříjemně prská. Vmícháme karamel do masa. Celé koření zašijeme do sáčku z ťáčoviny nebo vložíme do čajového vajíčka, mletou směs zamícháme rovnou do masa. podlijeme a dusíme, dokud není maso měkké. Zahustíme moukou, provaříme a na závěr vlijeme víno. Podle chuti ještě můžeme při kyselit, při-solit. případně omáčku vylepšit ještě lžící .šípkové nebo rybízové zavařeniny rozpuštěné v trošce horké vody. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.