Nadívané omelety zapečené Do 2/3 litru mléka rozšleháme 6 žloutků, 2 lžíce rozpuštěného másla, citronovou kůru, trochu cukru, soli a tolik mouky, aby bylo těsto řídké jako na kapání. Pořádně promícháme a pak přidáme ze 6 bílků tuhý sníh. Na máslem vymazané pánvi upečeme omelety. Hotové namažeme nádivkou, stočíme do trubiček, položíme je na vymazaný pekáč, pomažeme máslem a trochu zapečeme, zalijeme je horkým mlékem. Na náplň se hodí nádivky tvarohové nebo jablkové, popř. housková nádivka. Tu připravíme takto: Na rozpáleném másle usmažíme strouhanou housku a dáme vychladnout. Pak ji smícháme s hrozinkami, sekanými oloupanými mandlemi, moučkovým cukrem a vanilkou nebo skořicí. Nadívané omelety krémem 140g polohrubé mouky, 35g másla, 18g cukru, 1dl mléka, 3 žloutky Všechno smícháme a upečeme omelety, které nadíváme tímto krémem: 9g mouky, 9g cukru, 3dl mléka, 5 žloutků, 10g tlučených sladkých mandlí, citronovou kůru smícháme na plotně do husté kaše. Přidáme vanilku a mícháme do vychladnutí.