Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
1) Šalotky, žampiony a celer nasekáme na jemno. 2) Bílé zelí podusíme a přidáme k surovinám z bodu 1. 3) K tomu přidáme nasekané ořechy, hrozny, sůl a pepř. Vznikla nám tak nádivka. 4) Bažanta omyjeme a osušíme. Vnitřek naplníme nádivkou, zvenku osolíme, opepříme, poklademe bobkovými listy a obalíme slaninou. Dáme do pekáče, kam přidáme i zbytek nádivky. Posypeme drceným hřebíčkem. 5) Pečeme 45 - 60 minut na 180 °C. 6) V průběhu pečení podléváme sektem. 7) Po upečení sundáme slaninu a naporcujeme. Podáváme například se šťouchanými brambory, do kterých jsme mohli přidat i slaninu.