Staňte se našimi fanoušky na:

Nadýchaná vánočka z domácí pekárny

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Výborný snadný chlebíček z vánočkového těsta - pouze se prosím neděste konzistence - nejedná se o těsto, ze kterého by šla vánočka uplést. Je to recept opravdu pro pekárnu s méně mouky, aby hodně vyběhla a byla opravdu nadýchaná ;-)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přes noc si namočíme rozinky do Rumu. Do hnětací nádoby dáváme suroviny v tomto pořadí - 3/4 hrnku mléka, 1/3 kostky změklého másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1/2 lžičky soli, do druhé kouta nádoby dáme 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru a 21 g droždí. Doprostřed nádoby nasypeme nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Pekárnu zapneme na program KLASIK (nebo základní) se světlou kůrkou. Po zvukovém signálu (na semínka) přidáme 40 g plátků mandlí a rozinky bez Rumu. Ke konci poslední kynoucí fáze programu vánočku potřeme vajíčkem a posypeme zbytkem mandlí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |29. ledna 2015
Pouze se prosím neděste konzistence - nejedná se o těsto, ze kterého by šla Vánočka uplést. Je to recept opravdu pro pekárnu s méně mouky, aby hodně vyběhla a byla opravdu nadýchaná ;-) Odpovědět
planeta |29. ledna 2015
koupili jsme si pekárnu, díky za recept, doufám , že se povede, 1++ Odpovědět
SimoneckaC |28. ledna 2015
Díky :-) Odpovědět
pinkchihuahua|27. ledna 2015
1*** Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!