Výborný snadný chlebíček z vánočkového těsta - pouze se prosím neděste konzistence - nejedná se o těsto, ze kterého by šla vánočka uplést. Je to recept opravdu pro pekárnu s méně mouky, aby hodně vyběhla a byla opravdu nadýchaná ;-)
Přes noc si namočíme rozinky do Rumu. Do hnětací nádoby dáváme suroviny v tomto pořadí - 3/4 hrnku mléka, 1/3 kostky změklého másla, 1 celé vejce, 1 žloutek, 200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, do jednoho kouta nádoby dáme 1/2 lžičky soli, do druhé kouta nádoby dáme 1/3 hrnku moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru a 21 g droždí. Doprostřed nádoby nasypeme nastrouhanou kůru z jednoho citronu. Pekárnu zapneme na program KLASIK (nebo základní) se světlou kůrkou. Po zvukovém signálu (na semínka) přidáme 40 g plátků mandlí a rozinky bez Rumu. Ke konci poslední kynoucí fáze programu vánočku potřeme vajíčkem a posypeme zbytkem mandlí.