Staňte se našimi fanoušky na:

Nahé zadečky v trávě

Autor receptu: Arabela (60 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Toto jídlo se opravdu tak jmenuje, samozřejmě v holandském překladu. Při troše fantazie uvidíte na obrázku, proč. Připravíme si dlouhé ploché fazolové lusky. Konečky odřízneme a nakrájíme je na tenké, šikmé kousky. Dáme je vařit a vodu trošku posolíme. Fazolky můžeme uvařit i na páře. Budou o to zdravější a zůstanou krásně zelené. Bílé sterilované fazole propláchneme. Do menšího hrnce dáme mléko (které budeme potřebovat do pyré), převaříme je a přidáme do něj bílé fazole. V mléku je velmi dobře prohřejeme. Nyní uvaříme na čtvrtky rozkrájené brambory. Uvařené brambory slijeme, dáme je do jiného hrnce a přidáme máslo. Přes sítko na ně nalejeme horké mléko, ve kterém jsme ohřívali fazole a vymícháme pyré. Udělali jsme si tak přílohu. Pyré dáme na předehřáté talíře. Nyní si dáme do misky uvařené nakrájené fazolové lusky (to je jako ta tráva). Opatrně přimícháme bílé fazolky (to jsou ty zadečky). Tuto směs lehce navrstvíme na pyré. Fazolky jsou velmi chutné s kopečkem zakysané smetany. Podáváme s kvalitní šunkovou klobásou. Bez ní jsou Nahé zadečky vhodné i pro vegetariány. A můžeme jíst. Přeji dobrou chut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |24. září 2014
vtipný název :) Odpovědět
Jan |25. června 2013
Arabelko, je to nádhera. Škoda, že nemáš recept : - Můj nahý zadeček v trávě - ! To by se mi také líbilo, ale co není, může být. :-))) Uložím a vyzkouším, díky. :-))) Odpovědět
tepito |22. června 2013
Vypadá to dobře.. Odpovědět
laetti |20. června 2013
moc pěkné :o) Odpovědět
Márč |20. června 2013
Souhlasím s Davidem, skvělý recept, Arabelko, zní tak roztomile a i tak vypadá....:-)))ukládám...:-) Odpovědět
david.kruml.1 |20. června 2013
moc pěkný recept, krásné foto a tu klobásu klidně vynechám musí to být skvělé i bez ní a to určitě nejsem vegetarián Odpovědět
zdenkai |20. června 2013
vypadá to moc dobře... Odpovědět
Jana 9|29. ledna 2014
určitě vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!