Bramborové krokety podle mojí tety
60
0
0
Nakrouháme 50 kg zelí. Připravíme do misky sůl a kmín (dle chuti) . Vše smícháme Do připravené nádoby dáme veliký igelitový pytel a do něj začneme dávat zelí. Vhodíme zelí, posypeme solí, kmínem a pak zakryjeme opět zelím a šlapeme nebo tlučeme až pustí vodu. Vždy odebereme. Postup opakujeme dokud nezpracujeme všechno zelí. Před posledním doplněním už vodu neodebíráme.Poslední zelí přikryjeme lupeny se zelí. Pak pytel svážeme a zatěžkáme kamenem. Necháme cca 6 týdnů až začne zelí kvasit. Pak igelit rozvážeme a po povrchu vše vyčistíme. Odebereme lupeny, igelit přehneme tak aby k tomu nemohl vzduch, přiložíme kamen a dáme do chladna. Zelí můžeme už kdykoliv odebrat.