Masové palačinky s anglickou slaninou a oblohou
100
11
8
Na oleji osmažíme kolečka pórku s proužky mrkve a se solí, po minutě přidáváme naklíčenou cizrnu, dýňová semínka, kmín. Chvilku osmahneme, a pak podlijeme vodou se lžičkou tamari omáčky a dusíme 12 minut. Na konec vmícháme nakrájenou petrželku, necháme odpařit přebytečnou páru. Hned jak stáhneme hrnec z plotny vmícháme lžičku sojové omáčky a můžeme podávat s rýží natural a kvašenou zeleninou (najemno nastrouhaná ředkvička s umeoctem odleželá 2 hodiny). KLÍČENÍ CIZRNY: Do zavařovací lahve dáme cizrnu, necháme přes noc namáčet ve vodě. Ráno vodu slijeme a pak už 2x denně propláchneme a necháme klíčit. Klíček o velikosti luštěniny je ideální ke konzumaci.