Staňte se našimi fanoušky na:

Naklíčená cizrna na pórku s mrkví

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na oleji osmažíme kolečka pórku s proužky mrkve a se solí, po minutě přidáváme naklíčenou cizrnu, dýňová semínka, kmín. Chvilku osmahneme, a pak podlijeme vodou se lžičkou tamari omáčky a dusíme 12 minut. Na konec vmícháme nakrájenou petrželku, necháme odpařit přebytečnou páru. Hned jak stáhneme hrnec z plotny vmícháme lžičku sojové omáčky a můžeme podávat s rýží natural a kvašenou zeleninou (najemno nastrouhaná ředkvička s umeoctem odleželá 2 hodiny). KLÍČENÍ CIZRNY: Do zavařovací lahve dáme cizrnu, necháme přes noc namáčet ve vodě. Ráno vodu slijeme a pak už 2x denně propláchneme a necháme klíčit. Klíček o velikosti luštěniny je ideální ke konzumaci.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!