Staňte se našimi fanoušky na:

Naložená rebarbora jako kompot

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Rebarboru omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejně dlouhé špalíčky, které naskládáme do sklenic a zalijeme je horkým nálevem. Svaříme vodu, cukr a nastrouhanou kůru z poloviny citronu. Zavíčkujeme a zavaříme při teplotě 85°C asi 25 minut. Tip : - namísto citronové můžeme použít kůru pomerančovou a přidáme ještě celou skořici a několik hřebíčků, ale po svaření koření z nálevu vyjmeme

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sonizna |27. června 2014
Z rebarbory se konzumují pouze řapíky, listy obsahují hodně kyseliny šťavelné. Odpovědět
renda9 |31. července 2013
1+++ Odpovědět
Arabela |15. června 2013
Vypadá to božsky. Jistě to je mňamka. Uložím a co nejdříve vyzkouším. Jdu hned pro mi na zahradu. Marci, díky. :-) Odpovědět
martinnatr |5. června 2013
suepr, není moc kyselá? Odpovědět
jana.remkova.7 |4. června 2013
Já bych ji nakrájela na čtverečky, jinak super Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!