Staňte se našimi fanoušky na:

Naložené sardinky

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Menší ryby se nakládají celé, větší stačí pokrájet a naskládat do kameninové mísy s poklopem. Sardinky se dobře prosolí, proloží cibulí (podle chuti můžete dát i víc než 1/2 kg) a zalijí olivovým olejem (podle potřeby může být i víc než 1 litr). Nádobu s rybami přiklopíme a dáme na pár dnů do chladu, aby se ryby pořádně v nálevu proležely a nasákly. Vhodná příloha je zelenina a chléb. Rada: Sardinky nesmí být nikdy málo slané, ale pozor na přesolení - pak by nebyly dobré.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Hana S |28. července 2014
++++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!