Pannkaka - švédská palačinka
45
3
3
Listové těsto vyválíme na pláty asi 10x20 cm. Rozřízneme každý plát na 4 stejné části a dáme na plech mezi 2 pečící papíry. Pečeme 10 minut na 175°C, ve středu trouby. Odstraníme vrchní list pečícího papíru a těsto potřeme rozšlehaným žloutkem, pečeme dalších 5-7 minut. Necháme vychladnout, pak potřeme pláty glazurou z moučkového cukru a jablečné šťávy. Nakrájíme jablka zbavená jádřince na tenké plátky, a smažíme je postupně na másle, pak posypeme skořicí a cukrem. Necháme vychladnout na voskovaném papíru. Rozetřeme vanilkový tvaroh a smetanu do krému. Poklademe plátky jablek na polovinu pečiva. Krémem pomažeme plátky jablek a přikryjeme zbývajícím pečivem.