Staňte se našimi fanoušky na:

Naše oblíbené domácí sushi

Autor receptu: LucieMarkova (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Nejdříve si uvaříme podle návodu na obalu sushi rýži. Je jiná než normální - více lepivá a v sushi dobře drží pohromadě.Po uvaření necháme rýži vychladnout. Následně ji ochutíme rýžovým octem - podle chuti. Na bambusovou podložku si položíme 1 kus řasy nori a na půlku rozprostřeme ochucenou rýži. Nyní je na řadě náplň, každý si může dám, co má rád. Doma dáváme okurku nakrájenou na plátky, eidam nakrájený na "hranolky" a omeletu z vajíček ochucenou sojovou omáčkou. Poté pomocí bambusové podložky zarolujeme do malé "roládky". Než začnete rolku porcovat, doporučuji před krájením nůž namočit do studené vody. Krájení vám půjde o poznání lépe. Hotové kousky namáčíme do křenu wasabi (pozor je dost ostrý!) a do sojové omáčky. Sushi je dobré také s drceným tuňákem či avokádem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |21. ledna 2014
Paráda :-) Odpovědět
Bohu |10. ledna 2014
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!