Nejprve ozdobíme sklenice - horní okraj ponoříme do misky s citronovou šťávou do výše 3mm a ihned postavíme do vyšší vrstvy barevného strouhaného kokosu rovnoměrně nasypaného na talířku. Potom sklenice opatrně obrátíme dnem dolů. Směs ovoce (může být čerstvé i kompot) nakrájíme na kostky, drobné bobule necháme vcelku a vložíme na dno ozdobených slenic. Pak přidáme kostky ledu. Do skleněného dždánu nalijeme minerální vodu, přidáme citronový sirup, citronovu šťávu a nápoj dlouhou lžičkou promícháme. Nalijeme do sklenic, karambolu nakrájíme na silnější plátky a ozdobíme jimi sklenice. Ihned podáváme. TIP: Na zahradní party si připravíme ovocné ledové kostky. Do tvořítek na led dáme černý a červený rybíz, třešně nebo kousky pomeranče (dle vlastní fantazie) a zalijeme vodou.