Staňte se našimi fanoušky na:

Nefalšovaný čokoládový dort

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nalámanou čokoládu dáme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu rozpuštěnou ve vroucí vodě a při mírné teplotě necháme rozpustit. Mouku prosijeme s kypřícím práškem, přidáme kakao a cukr. V jiné misce prošleháme vejce s rumem a kefírem nebo podmáslím. Nakonec vše smícháme dohromady na hladké středně husté těsto, které vlijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme při 180°C asi 45-50 minut. Upečený korpus opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 1-2 lžíce cukru, 200 g hořké čokolády. Smetanu s cukrem přivedeme k varu, nalijeme na rozlámanou čokoládu a mícháme, až se čokoláda rozpustí. Náplň necháme chvilku stát, až začne tuhnout. Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, spodní pomažeme náplní, spojíme s vrchním dílem, a zbytek náplně nalijeme na povrch dortu. Nakonec dort ozdobíme čokoládovými hoblinkami. Před podáváním necháme v chladu náplň ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Dort báječně chutná s kopečkem neslazené ušlehané smetany.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |13. února 2014
Šárko, to jsem ráda, že jste si pochutnali :o) Odpovědět
Sarka3 |12. února 2014
Tak konečně na něj také došlo a je opravdu výborný! Díky za recept. Odpovědět
Sofii |10. srpna 2013
vilemínko a je to fakt dobré :o))) Odpovědět
vilemina |10. srpna 2013
Recept vypadá slibně! Odpovědět
wieruska |7. srpna 2013
dobré Odpovědět
oliv |4. srpna 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
bak |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
lucy3 |31. července 2013
1*** Odpovědět
milmach |31. července 2013
dobré Odpovědět
E- |30. července 2013
luxusní Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!