Staňte se našimi fanoušky na:

Nepečená jogurtová polokoule

Autor receptu: Barficka (270 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mísu vyložit potravinovou folií. Šlehačku ušlehat s cukrem a vanilkovým cukrem, přidat zakysanou smetanu, jogurt, citron a aroma. Želatinu nechat nabobtnat 10 minut ve vodě, poté vymačkat. Kousek (zhruba půl plátku) rozpustit v trošce šťávy, kterou pustilo proslazené ovoce (ohřát šťávu a vmíchat želatinu-míchat do rozpuštění a nevařit!). Doprostřed mísy vyložené folií dát asi 2 PL ovoce a přelít šťávou s želatinou. Zbytek želatiny rozpustit v 50 ml teplého mléka, poté přidat 2 lžíce smetanové hmoty, rozmíchat a vmíchat do zbytku smetanové hmoty. Okolo navrstveného ovoce v míse vyskládat piškoty podél stěn mísy, nalít 1/3 smetanové hmoty a polovinu ovoce, poklást piškoty, poté nalít další třetinu smetanové hmoty, zbytek ovoce, poslední třetinu smetany a vršek poklást opět piškoty. Nechat ztuhout nejlépe přes noc v lednici.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

šupina73|8. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!