Lískové oříšky nastrouháme najemno a smícháme je se 100g moučkového cukru. Žloutky vyšleháme v horké vodní lázni se zbytkem cukru a rumem (nebo rumovou trestí) do husté pěny. Žloutkovou pěnu přidáme k oříškům s cukrem a vypracujeme pevnou hmotu. Pokud se příliš drobí, přilijeme trochu rumu, aby se přísady spojily. Pak hmotu rozválíme na tenký plát a rozkrojíme na 3 díly. Potřeme je rozpuštěnou čokoládou (trošku si dáme stranou) a položíme je na sebe, necháme ztuhnout a pak je nakrájíme na kostky asi 4x4 cm. Mezitím opražíme nasucho celé lískové oříšky, necháme je vychladnout, promneme v utěrce a odstraníme slupky. Do středu každé kostky kápneme čokoládu a vmáčkneme celý oříšek. Necháme zaschnout.