Staňte se našimi fanoušky na:

Novoroční čočka - dia

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Přebranou a propláchnutou čočku namočíme na 2 hodiny do studené vody. Vodu slijeme a čočku vaříme v čerstvé vodě doměkka. Solíme podle chuti před úplným změknutím. Mezitím se připravíme cibulovou jíšku: na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a osmahneme. Jíšku postupně vmícháme do uvařené čočky, aby se zahustila. Pak přidáme na kostičky nakrájené okurky, zázvor, kapary (nemusí být) a podle chuti lák z okurek. Na konečné dochucení můžeme použít ocet nebo sladidlo. Takto připravená čočka se dá jíst samotná s tmavým pečivem nebo s voským okem či opečenou slaninou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!