Staňte se našimi fanoušky na:

Novoroční grunt - polévka

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ČOČKOVÁ POLÉVKA 1/2kg čočky, nastrouhaná koř. zelenina (2mrkve,1/2celeru, 1/2petržele), 2 cibule, 2 brambory, 4 lžíce řepkového oleje, 10dkg angl.slaniny, 1 masox, 1 bobk.list, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, česnek, 2 lžíce hl.mouky, 1 lžíce octa, sůl Čočku nechte přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji vařte ve 2 litrech vody s kostkou Masoxu, bobkovým listem, pepřem a novým kořením doměkka. Potom koření vyndejte. Na pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou anglickou slaninu, 2 nakrájené cibule, nastrouhanou kořenovou zeleninu, všechno orestujte a přidejte do hrnce s čočkou. Brambory nakrájejte na kostičky, přidejte do hrnce a nechte povařit. Když brambory změknou, přidejte 2 lžíce mouky dobře rozmíchané ve 2 dl vody a nechte přejít varem. Nakonec polévku dochuťte prolisovaným česnekem, solí a trochou octa. HOUBOVÁ POLÉVKA 160g sušených hub, 40g tuku, 20g hl. mouky, 20g cibule, 20g suchého nastrouhaného těsta, petrželovou nať, pepř, sůl Očištěné houby nakrájejte, dejte do vody a vařte. Z tuku a mouky připravte zápražku, přidejte do ní nastrouhanou cibuli, osmažte, zalijte vodou, osolte, přidejte k uvařeným houbám a ještě povařte. Nakonec do polévky zavařte. Ochuťte nasekanou petrželovou natí, pepřem a solí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!