Staňte se našimi fanoušky na:

Novoroční kachna na červené čočce

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěná kachní prsa osolit a opepřit, zprudka opéct na slunečnicovém oleji, pak přendat do pekáčku a nechat dojít asi 15 minut na 180°C. Z granátových jablíček vydlabat zrníčka. Šťávu, která při tom vyteče zachytit. Pak na olivovém oleji orestovat nasekanou cibuli, přidat propláchnutou čočku, osmahnout, podlít a dusit, dokud není na skus měkká. Osolit, vmíchat do ní zrníčka granátového jablka a nasekanou petrželku. Vypečenou šťávu z kachny zbavit přebytečného tuku, rozředit vývarem a dochutit šťávou z granátového jablka, balzamikovým octem, solí a pepřem. Krátce povařit, zahustut škrobem rozmíchaným v troše vody a odstavit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
kymlal |29. prosince 2013
skvělá Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!