Staňte se našimi fanoušky na:

Novoroční nadívaná husa

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájenou na drobno osmažíme na tuku, přidáme mleté maso a dusíme asi 10 minut. Potom přidáme oloupané vařené nebo pečené jedlé kaštany, osolíme, přilijeme sklenici vody, vhodíme nakrájené mandle a umyté hrozinky. Játra a žaludek předem opečeme, pokrájíme nadrobno a ořudáme k ostatnímu. Vše smícháme s oloupanými jablky nakrájenými na malé kousky, přidáme trochu skořice, zamícháme a odstavíme z ohně. Touto nádivkou naplníme vykuchanou a omytou husu, otvory dobře zašijeme, husu vložíme do pekáče, osolíme a celou pokapeme citronem. Při pečení husu podléváme vypečenou šťávou a stále obracíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |18. září 2014
výtečné Odpovědět
FOTOrecepty |19. února 2013
Husičku bych si dal ;-) Odpovědět
liza |18. února 2013
to bych si dala, ale kde vzít husu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!