Staňte se našimi fanoušky na:

Novozélandský koláč

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

1/2 Listového těsta si vyválíme a přendáme do formy, kterou jsme si vymazali a vysypali a nebo která má nepřilnavý povrch. Dno těsta si vyložíme Anglickou slaninou. 5 ks vajec si rozklepneme, osolíme, opepříme a rozkverláme. Vejce vylijeme na slaninu. Sýr si nastrouháme na hrubém struhadle a posypeme s ním vejce. Trochu sýra si odložíme stranou, na posypání vrchu koláče. Pak si rozválíme druhou 1/2 Listového těsta a zakryjeme s ním koláč - dobře utěsníme okraje. Ze zbylého těsta si můžeme vykrájet různé tvary, které pak dáme na koláč. Koláč propícháme vidličkou, pomašlujeme vajíčkem, posypeme sýrem, případně poklademe vykrájenými tvary z těsta, které ještě pomašlujeme vajíčkem a dáme do trouby. Pečeme na 180 °C cca 40 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!