Staňte se našimi fanoušky na:

Nugátový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V menším hrnci rozehřejeme 200 ml smetany a rozpustíme v ním obě čokolády, pak hrnek přikryjeme a dáme přes noc do ledničky. Na piškotový korpus ušleháme vejce v horké vodní lázni, přimícháme vanilkovou dřeň a cukr, šleháme až se cukr úplně rozpustí. Smícháme mouku s kypřícím práškem a směs opatrně vmícháme do hmoty. Hmotou naplníme rozvírací formu (26cm) s pečícím papírem, povrch uhladíme a pečeme asi 35 minut na 180°C (horkovzduch 160°C). Upečený korpus vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout - aspoň 2 hodiny. Korpus pak 2x vodorovně překrojíme, vzniknou 3 pláty. Krátce rozšleháme nugátový krém. Spodní plát dáme na dortový podnos a potřeme nugátovým krémem. Položíme prostřední plát a potřeme ho rozehřátou marmeládou, utřenou dohladka. Přiložíme vrchní plát, ušleháme dotuha vychlazenou čokoládovou smetanu a celý dort potřeme. Okraje dortu ozdobíme mandlovými lupínky. Zbytek smetany ušleháme dotuha s vanilkovým cukrem. Šlehačku dáme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dort nastříkáme růžice. Rozložíme na ně pralinky a můžeme ještě dozdobit např. marcipánovými hvězdičkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!