Základem je 250 g dlouhozrné rýže a lžíce oleje MRKVOVÁ : 1/2 l mrkvové šťávy, 1/2 lžičky karí Mrkvovou šťávu svaříme s karí. Rýži propereme a krátce povaříme s mrkvovou šťávou. Přikrytou necháme na vypnutém sporáku asi 25 minut nabobtnat. Formičky nebo naběračku naplníme teplou rýží a vyklopíme na talíře. ŠAFRÁNOVÁ : 1/2 l zeleninového vývaru (může být zeleninový bujon), špetka šafránu. Zeleninový vývar svaříme se šafránem. Dále postup jako v předchozím receptu. S ČERVENOU ŘEPOU : 1/2 l šťávy z červené řepy Šťávu z červené řepy svaříme v hrnci a dále postup stejný. ŠPENÁTOVÁ : 100g mraž. špenátu, lžíce másla, 1/2 l zeleninového vývaru. Špenát necháme rozmrazit,v hrnci rozpustíme máslo a vložíme špenát a asi 1 min. ho dusíme doměkka. Poté ho rozmixujeme, přidáme vývar a necháme povařit. Dále postup stejný.