CIBULOVÁ POLÉVKA 1 cibule, 2 lžíce sádla, 2 lžíce mouky, kostka bujónu, 2 vejce, sůl, pepř, petrželka Na velké cibuli a 2 lžících sádla usmažíme světlou jíšku, zalijeme litrem vody a přidáme kostku bujónu. Vaříme asi 5 minut, těsně před dovařením do polévky rozkvedláme 2 vejce a nakonec přidáme nasekanou petrželku. ZAPEČENÉ ŠPAGETY PO ŘECKU 1/2 balíčku špaget, cibule, tuk, 1/3 balíčku mraženého měšťanského masa (t.j. mleté krůtí), 10 dkg tvrdého sýru, velký rajský protlak, 2 stroužky česneku, oregano (tymián), pepř, sůl Špagety uvaříme a scedíme. Na oleji usmažíme nakrájenou cibuli a 1/3 balíčku měšťanského masa. Přidáme rajský protlak a dusíme asi 15 minut za velmi častého míchání. Osolíme, přidáme pepř, oregano nebo tymián a 2 stroužky rozetřeného česneku, pak smícháme se špagetami a rozložíme do mísy z varného skla. Na povrchu posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a zapečeme v mikrovlnné troubě asi 10 minut.