SLEPIČÍ POLÉVKA 1 pórek, 5dkg dětské krupičky, 1 vejce vývar ze slepice, mletý pepř, sůl, muškátový květ Do slepičího vývaru nasekáme část uvařené zeleniny a přidáme na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu. Vaříme do změknutí pórku, pak za stálého míchání zavaříme dětskou krupičku a jedno vejce rozšlehané v 1dl vychladlé polévky. Vaříme ještě asi 5 minut. SLEPIČÍ KROKETY 1 menší slepice, 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 mletého celeru, sůl, 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře, mletý pepř, 1 vejce, 20dkg másla, olej na smažení a 1kg brambor na přílohu Slepici uvaříme s kořenovou zeleninou, kuličkami pepře a kuličkami nového koření v osolené vodě. Uvařenou slepici vykostíme a maso včetně kůže umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme a přidáme 1 vejce. Zpracujeme těsto a necháme ho vychladnout, pak z něj uděláme asi na prst silné placičky, do středu každé dáme oříšek másla a stočíme do šišky a krokety smažíme na rozpáleném tuku. Příloha - brambory (vařené, pečené, kaše).