KOPŘIVOVÁ POLÉVKA 50g mladých kopřiv, 50g hladké mouky, 60g tuku, 1,5dl mléka, 8 dl vody, sůl, žloutek, 2 rohlíky, olej Kopřivy propláchneme a 6 minut povaříme. Scedíme, necháme vychladnout a rozmixujeme. Připravíme světlou jíšku a dáme ji do vývaru z kopřiv, krátce povaříme. Přidáme mléko z rozšlehaným žloutkem a prohřejeme. Podáváme s kostičkami osmaženého rohlíku. VRABCI 300g bůčku bez kosti, sůl, kmín, česnek Bůček nakrájíme na kostky, dáme do pekáčku, podlijeme, přidáme sůl, kmín, prolisovaný česnek a pečeme asi 45 minut dozlatova. Příloha - bramborová kaše nebo nastavovaná kaše. NASTAVOVANÁ KAŠE Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě, zvlášť uvaříme v osolené vodě krupky. Brambory slijeme, přidáme krupky a umícháme do hladké kaše. Vmícháme rozetřený česnek se solí, vřelé mléko a majoránku. Sypeme osmaženou cibulkou.