TYROLSKÁ POLÉVKA 300g uzených žebírek, 5dkg tuku, 2 vejce, stroužek česneku, špetka majoránky a pepře, sůl, 1 celá žemle, strouhanka Uzená žebírka uvaříme do měkka se stroužkem česneku a špetkou majoránky. Uvařené maso obereme a drobně nasekáme nebo umeleme. Smícháme tuk s namočenou a vymačkanou žemlí, vajíčky, špetkou soli a umletým masem. Podle potřeby těsto zahustíme strouhankou. Necháme chvíli odležet a pak navlhčenýma rukama uděláme malé knedlíčky a uvaříme je v polévce. Nakonec přidáme posekanou petrželku. ZELENÉ FAZOLE 1/2kg fazolových lusků, 6dkg tuku, mouka, 1/4 l mléka, 1 cibule, 1kg brambor, sůl, pepř Fazole uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Z tuku a 2 lžic mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji mlékem, přidáme drobně nakrájenou cibuli. Omáčku vlijeme k fazolím a necháme ještě půl hodiny vařit. Podle chuti přikořeníme můžeme i přikyselit octem. Příloha - vařené brambory.