POLÉVKA NA DIVOKO 3 kuřecí skelety, tymián, bobkový list, nové koření, 3 kuličky jalovce, cibule, mouka, 2dkg špeku, lžíce sádla, 2 žemle Kuřecí kostry uvaříme v osolené vodě. Do hrnce dáme rozehřát sádlo a drobně pokrájený špek, osmažíme na něm nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme koření (nejlépe v sítku), nakrájenou cibuli a obrané pokrájené maso z uvařených skeletů. Zalijeme vývarem a provaříme, do hotové polévky nasypeme osmažené kostičky žemle. LEDVINKY PO ŠTÝRSKU 30dkg ledvinek, 10dkg tuku, paprika, cibule, sůl, 1/4l podmáslí, 3 lžíce mouky Ledvinky den předem namočíme do vody nebo mléka, aby ztratily pachuť. Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli a orestujeme na něm plátky ledvinek. Opaprikujme a dusíme asi 10 minut až jsou ledvinky měkké, podle potřeby podlijeme trochou vody. Nakonec omáčku osolíme a zahustíme podmáslím s rozkvedlanou moukou. Příloha - houskový knedlík nebo rýže.