Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 56 - Rajčatová polévka a Králík na rajčatech

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RAJČATOVÁ POLÉVKA 40g másla, 2 cibule, 250g rajčat, 350g brambor, cukr, 1/2 šálku smetany, sůl, petrželka, 8dl vody Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná překrájená rajčata a krátce podusíme. Pak přidáme oloupané a nakrájené brambory, vodu, sůl, špetku cukru a vaříme doměkka. Hotovou polévku prolisujeme nebo rozmixujeme, doplníme smetanou a prohřejeme, nakonec posypeme sekanou petrželkou. KRÁLÍK NA RAJČATECH 1 králičí zadek, 1 větší cibule, 6 rajčat, máslo, mouka, 1 šálek smetany, citronová šťáva, kečup Králičí zadek nakrájíme na porce, opepříme, poprášíme moukou a položíme na cibuli zpěněnou na másle. Rychle opečeme po obou stranách, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky a dodusíme. Nakonec přidáme smetanu, dosolíme a dochutíme citronovou šťávou a několika lžičkami kečupu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!